Aanbod

Wat heeft Lisette Jilissen psychotherapie te bieden?
  • Counseling

   Counseling is een kortdurende en laagdrempelige vorm van begeleiding. Het is een begeleidingswijze die vanuit verschillende aspecten gaat kijken naar uw kind. Er wordt gekeken naar het denken, voelen en handelen van uw kind. Ook wel integratief genoemd omdat de verschillende invalshoeken worden geïntegreerd en begeleiding op maat wordt aangeboden aan uw kind.

   Door op deze manier naar uw kind te kijken, blijft uw kind centraal staan en is de begeleiding gericht op het vinden van zijn of haar eigen kwaliteiten, om de situatie waar hij in vastloopt weer aan te kunnen. Dat ieder mens alles in zich heeft om met zijn moeilijkheden om te kunnen gaan, staat centraal.

   Counseling is oplossingsgericht. In de counselgesprekken wordt stap voor stap naar een oplossing toe gewerkt voor de moeilijkheid die wordt ervaren.

   De begeleidingswijze bestaat meestal uit 10 afspraken van ongeveer een uur. Er is geen verwijzing nodig van huisarts of van bureau jeugd en Gezin. En er is geen wachtlijst. Uiteraard zijn de gesprekken vertrouwelijk.

  • Therapie

   Psychotherapie is gericht op het verkennen en uitdiepen van de moeilijkheid die uw kind ervaart. Bij psychotherapie is er naast het denken en doen ook aandacht voor emoties en ruimte voor vragen als ‘Wie ben ik?’ of ‘Wat vind ik belangrijk in mijn leven?’ De therapievormen zijn hierdoor intensiever. Tijdens therapiesessies kunnen onverwerkte trauma’s naar boven komen en verwerkt worden in een veilige omgeving. Hierdoor kan op een dieper niveau een oplossing gevonden worden voor de moeilijkheid die uw kind ervaart.

  • Informatie bijeenkomsten

   Faalangst bij kinderen

   Omgaan met emoties van kinderen

   Rouwverwerking

   Stress bij pubers en social media

   Inschrijven en verdere informatie via lisette@lisettejilissen.nl
   Ook mogelijkheid voor informatiebijeenkomsten op locatie.